Доброго
дня, мої любі діточки.
Ось Їжачок приніс загадку.
Запашні, рум’яні, і солодкі, і пряні,
І кислі, і терпкі, і м’які, і міцні,
І свіжі, і сушені, і навіть мочені.
Що воно таке?
Вірно,це-яблуко.
19 серпня за новим стилем (6 серпня
за старим) Свята Православна Церква святкує День Преображення Господнього,
або як його називають у
народі - Яблучний Спас Це свято встановлене в пам’ять Преображення
Господа нашого Іісуса Христа перед учнями на горі Фавор.
У це свято за древнім церковним звичаєм святять груші,
яблука, мед і обжинкові вінки або жмут колосся жита й пшениці. Тому
в народі цей день називають Другим,
або Яблучним, Спасом.
За народними
прикметами, Яблучний Спас означає настання осені і
перетворення природи.
Прийнято вважати, що
ночі після Спаса стають набагато холоднішими, а тому й кажуть: «Прийшов
Спас, держи рукавиці про
запас!»
А
ось ще цікавинки Вам від Їжачка.
1.Батьківщина яблука
- Середня Азія
2. Налічують близько 8.000 сортів яблук.
3.
Найбільше яблуко важило 1,5 кг,
а
найменше з горошину.
4.
Яблуко зображене на 80 – ти гербах.
Комментариев нет:
Отправить комментарий